Газель-4

БЛУДНА ЛЕДІ
(Газель-4)
Прекрасній Ю.Т.

З листівок і трибун, мов грім: “Повстань, Вкраїно!” – в мізки всім.
Щоб “не злочинний” був режим, щоб Кучма з “трону” полетів.

Хоча центр Києва не ліс, там наметовий табір зріс, –
Щоб Медведчук дурню ту зніс і викликав “народний гнів”.

А ви, сталева леді Ю, безстрашність видали свою.
Ви Жанна д’Арк у цім краю, ви найнезламніша з борців!

В СІЗО прокуратури вам побить шибки вдалось, мадам,
А згодом дати “по мордам” комусь з начальників “ментів”.

Це ж явні подвиги були!.. Та ба – не всі так сприйняли:
Від вас із фракції пішли чи не найкращі зі “штиків”.

Ганьба Толочкові Петру! Про вашу закулісну гру
Цей пан якусь бридню й муру в листі відкритім розповів, –

Що потай від народних мас (у вільний від геройства час)
На Банкову носило вас, де Кучма – ворог ваш – “засів”.

Поява блудної дочки: “Вернись, Даниличу, в батьки!
Не буду бити я шибки – дай в уряді один з постів!”

Ну й поворот, бодай вам грець! Крутий ви за народ борець…
Вся віра сходить нанівець у щирість ваших дій та слів.

Біда народові з борцем з “Єдиних енергосистем”!..
А владі з вами нуль проблем: на вас же справи тьма томів…

“Про уряд, – кажуть вам, – не мрій. Йти з опозиції не смій:
Порядний лідер нащо їй?” До чого б, дійсно, він призвів?..

Газель від слова “газ”, Ю. Т.! Діяльність ваша – не пусте:
Вам нині сам Некрот плете вінки з п’янких своїх рядків.

Листопад (ноябрь) 2002


Рецензии