Удивительная должность

ДИВОВИЖНА ПОСАДА

Чи існує посада така,
Де не будеш нічого робити,
А невидима щедра рука
Чималі буде суми платити?

Де ти можеш побоями травм
Завдавати колегам безкарно?
Де нерідко якщо ти й украв,
То боятись ув’язнення марно?

Де без втомливих надто трудів
Гроші сипляться просто навалом:
В інше крісло лишень пересів -
Тищі баксів дають “чорним налом”?

Де ти можеш завдати своїм
Працедавцям страшенної шкоди -
Поведуться, мов байдуже їм,
А тобі величезні доходи?

Де, щоб той диво-пост обійнять,
Брешучи треба лізти зі шкіри,
І чим більш грандіозна брехня,
Тим скоріш тобі всякий повірить?

Де, якщо працедавцям терпець
І ввірветься, й вони будуть проти,
Чарівного тебе, хай їм грець,
Не зуміють звільнити з роботи?

Де, коли закінчився “контракт”
І новий не вдалось “підписати”,
Аж до пенсії будуть за так
Видавати тобі півзарплати?

І де пенсія - вісімдесят
Від окладу відсотків великих?
І від пільг, що буквально висять
На тобі, ледь не репає пика?

Де шикарне житло зокрема
У столиці дають безкоштовно?
Хто до смерті за так по Кримах
Лікуватиметься санаторно?

Мій читачу! Зажди, не гукай:
“Не буває такої посади!” -
А яка то робота, згадай,
В… депутата Верховної Ради.

2001


Рецензии