Гарант законности

ГАРАНТ ЗАКОННОСТІ

Третій тур - цей справжній страх господній,
Бо такого не передбачав
Взагалі закон у світі жодний, -
Виграв кандидат такий НАРОДНИЙ,
Що народ враз тішитись почав:
"Верховенство права запанує,
Лишаться "понятія" для зон!"
Так, панове! Ющенко шанує
Всі, а надто Основний Закон.

В перші ж дні запхав під шось собаці
Він 118-ту статтю -
Попри неї, сам послав до праці
Глав місцевих держадміністрацій:
Подання з Кабміну ждати? Тю!
Рада за відставку голосує,
А глава - на місці, як барон.
ТАК, панове, Ющенко шанує
І райради, й Основний Закон.

Цьогоріч побачив - справи туго
Й розпустив парламент, бо "дістав".
А стаття ж бо 82-га,
На яку послався недолуго,
Не дає йому на це підстав.
Суду таке рішення існує...
Та воно, мабуть, не з перепон.
ТАК, панове, Ющенко шанує
І суди, і Основний Закон.

Ох, заява предемократична
У пасиві президента є
Щодо "спекуляцій істеричних"...
Хоч свободу в діях політичних
Всім стаття 15-та дає.
А проте Гарант рекомендує:
Припиніть те, се і теє-он...
ТАК, панове, Ющенко шанує
І свободи, й Основний Закон.

"До читання мовою чужою
Нас привчають", - ремствує цей пан.
Є державна - досить всім одної?
А російська ж рідна для значної
Кількості Вкраїни громадян.
І стаття 10-та гарантує
Розвиток її без заборон...
ТАК, панове, Ющенко шанує
Всі права і Основний Закон.

І "єдину церкву православну"
Ющенко поставив за мету.
Де є влада світською державна,
Скрізь церкви відділені вже здавна
Від держави... мабуть, лиш не тут.
Хоч свободу вірувань дарує
35-та... в нього свій резон!
ТАК, панове, Ющенко шанує
Всіх вірян і Основний Закон.

Чесність нових виборів нехитро
Обіцяє президент - мовляв,
Буде він безпристрасним арбітром!
Та чи об закони ніг не витре,
Щоби гору НУНС найкращий взяв?
Ох, підозра є - попорядкує,
Мов у гончара в майстерні слон.
ТАК, панове, Ющенко шанує
Чесну гру і Основний Закон.

Отаке-то коїться в нас нині -
Казна-що, пардон, і збоку бант.
Кучма проти Ющенка "спочине"...
Чув я, що бандитами є "сині", -
Ким є "помаранчевий" Гарант?
І чому брутально він керує -
Бо за ним Брюссель і Вашингтон?..
ТАК, панове, Ющенко шанує
Свій народ і Основний Закон.

Серпень 2007


Рецензии