Рiздво Запорошене - Збiрка - Краплi Всесвiту

Пахло соломою... пахло стравами,
гріло приходом, здавалося казкою:
скло переплетене білими травами,
очі Господні світяться ласкою.

Стіл вишиванкою, дідуха внесено.
Голос Молитви. Вечеря.
Сум потойбічний, слід ненанесений...
Заколядуйте... при дверях.

Там, на покуті, покутує... Холодно.
Миро запечене в глиці.
Запорошило Різдво... та не солодко:
гіркне кутя – гаснуть лиця.

6 Січня 1990


Рецензии