Мальви - Збiрка - Краплi Всесвiту

В диво-мальвах серце квітло,
Випасало літо час,
І наповнювало світло
Добротою світ і нас.

Мальв тих зовсім небагато –
Непримхливі панни три.
Дорогі на кожній шати –
В них купаються вітри.

Перша панна – ніч-потвора,
Друга – дівчина-пташа,
Третя – від роси прозора –
Юна, трепетна душа.

Час не впас, і осінь вкрила,
Крила рвала, як могла.
Сонце дало все, що мало,
З холодом біда прийшла.

Перша в`янула не скоро,
Друга – всохла у віршах,
Третя, від роси прозора –
Опиралася потворам –
Бо жива у ній душа.

1 Травня 1989


Рецензии