Колисанки для сестрички

Моїй сестрі, найдорожчій мені людині
і чудовому музиканту

КОЛИСАНКИ ДЛЯ СЕСТРИЧКИ

Зачинило сонечко золоте віконечко,
Повлягались хмарки на дерева спатки,
Задрімала річка... Спи, моя сестричко!
Хай насняться дітям поле, повне квітів,
Золоті покоси, пісня стоголоса,
Хлопець ясноокий... Ніч дарує спокій...
Спи, моя маленька, в ліжечку тихенько!

***
Мов у нірці мишеня,
Спить у хованці маля:
Сплять тихенько любі ніжки –
Натомились нині трішки.
Спить косичка, рученята
У звитяжного маляти...
Сон насниться кольоровий:
Нотки, музика чудова...
Ваську, коте, не шуми:
Спи, сестричко моя, спи...

***
Спить моя сестричка, сняться дітям сни.
Спи, мала косичка, носику, засни...
Засинайте, очки, рученьки, засніть –
Вкрийтеся гарненько і тихенько спіть.
Хай насниться хлопчик з Музики Ключем
Або наша хатка з милим журавлем!

***
В теплій нірці мудра мишка
Прочитала на ніч книжку,
Мишеняток повкладала,
Добру ніч їм побажала...
Щоб гарненько тихо спали,
На невдачі не зважали,
Жили радісно, щасливо,
Бо життя дарує Диво.
Я бажаю теж тобі
В світлі ясної зорі
Добру долю, тихий сон...
Світло ллється із вікон...


Рецензии