Самотнiсть. Мерехтiв оливяний масний ряст моря

Самотність
серед зотлілого,
збурілого листя,
сірого навісного неба
та безсоромного вітру,
що в’ється,
пригортається,
а сам так і силує
штовхнути у закрут.

А трохи далі – веселий гурт,
белькоче, гуркотить
мов зграя хмар,
що бенкетує
серед вільного небапростору.

І жодного промінчика
сподівань,
лише
спомин,
помин,
омин,
мин,
ин, нннннннн…

Надмір…

Надвечір
надмор’я
принадило своїм чаклуванням:
хвилі,
одна по одній,
спокусливо
кидали попід ноги камінці –
 і трощили їх ущент.
Мерехтів оливяний
масний ряст моря,
сходив пахощами
глибин отвору
з мільярд мільярдного минулого.

Пахощі зривалися угору –
і злітали
у мільярд мільярдне прийдешнє.

Пружно відштовхнутися – і …

Ой не зловити рибалкам того,
хто ширяє…

4 червня 1999 р.


Рецензии