Павутиння у вiльному падiннi...

Павутиння у вільному падінні:
у кожного своє відчуття вакууму.
Голосіння у хащі
б’ється о стовбури мов та риба,
що потрапила у тенета.
Пурпурові шати вечірньої зорі
вкривають оголені тіла та душі – наче королі
з усього світу зібралися на свята.
Кожна ріка – Йордан,
якщо в неї увійти,
полишивши свято-
тацтва піскам. Хай блукають:
у кожної спільноти свій Мойсей.
І час вже вимірюється
не століттями, а усією
довжиною буття,
від ОМ до … Тя-
жість павутиння
дорівнює тяжінню,
помноженому на злиття….

25 вересня 1999 р.


Рецензии