Мiж двома шляхами

***
Між двома шляхами, –
По одному вітер жене пил,
По другому хвилі, –
Сиджу на пагорбі Бодхисатвою,
Усміхаюся.

Сім небесних кольорів,
Немов ворота у храм Його,
Виростають одним кінцем
Із поверхні плину,
І, на відстані півнеба,
Другим своїм кінцем
Падають за лісом,
Чи то у озеро,
Вкрите жовтим лататтям,
Чи то у різнотрав’я луків.

Там, за лісом, кричать ґави….

23 червня 2003 р.


Рецензии