Гуси и Гусятин

 ГУСИ І ГУСЯТИН

(Рідному містечкові)

Я довго думу цю гадатиму,
Бо й досі істини не йму:
Містечко нарекли Гусятином
З якого приводу, чому?

Мабуть, що здавна омивалися
Його три сторони Збручем.
Тому і гуси поверталися
Сюди з чужих країв ключем.

Осіле птаство приживалося,
Бо вдосталь їжі і води...
Тому й так місто називалося
Серед історії ходи.

Але одне повік я знатиму –
Свята в іменні давнина!
Зріднились гуси із Гусятином,
Від того й назва чарівна.


Рецензии