Любов

Любов - то смерть, чи то життя?
Любов і рабство, і свобода,
І щире, чисте каяття,
Чи то брехня, що мутить воду?
Любов - то зрада лиш собі,
Любов - то вірність лиш одному.
Любов - то стогін від журби,
Що ставить крапку, а не кому.
Любов, що розбиває вщерть,
Глумиться, кинувши в калюжу,
Та раптом піднімає вверх...
Любов то хвалить, то паплюжить.
Любов то нищить, то кує,
То ліпить з глини, то зминає.
Збудує замки на піску,
Та потім вмить їх розрівняє.
В любові ти і раб, і цар,
І маєш владу і не маєш,
То десь в багні собі лежав,
Тепер вже трон златий займаєш.
Любов лиш людям притаманна,
Не зна її ні птах, ні звір.
Любов...В крові її бажання.
Без неї не життя, повір.


Рецензии