Хлiбороб - Збiрка - Парасоля для долi

Пропахли полем руки хлібороба –
Пісний і чорний в хлібороба хліб...
Він п’є любов землі з джерел богоподоби, 
Складає мозолі у втоми сніп.

Лице вдягає трудодень у старість –
Ще півні не співають сонцю гімн.
Коли уста турботою запалі,
Цигарка губиться і губить дим.

Приносить сонце серп йому й серпанок,
І очі завмирають на межі,
 де цвинтар спить. Світає. Знову ранок.
Лягає час на плужні рубежі.

26 Липня 2006


Рецензии