Оборот вечности

ОБІГ ВІЧНОСТІ

Довкіл Збруча літає вороння.
Кричить, смішне, спираючись на крила.
А тиха ніч крокує навмання,
Бо вітер дме щораз її вітрила.

Уже смеркає. Мороком пройма.
Стихає плескіт крил у високості.
А там, дивись – збирається зима,
Бо відчайдушно проситься у гості.

Повільно обертається земля.
А з нею Збруч, Гусятин, усі села.
Втікають вслід за ними і поля,
Бо висне хмара – темна й невесела.

Не стане ні на йоту в плині світ,
Його потреба – рухатись невпинно.
Ти не рахуй уже прожитих літ,
А йди вперед, надіючись, людино!

Життєвий обіг вічності життя...
Властивий рух земного й неземного.
Щаслива будь, хвилиночко свята,
Що маєм в дар від долі і від Бога.
 


Рецензии