Цеглина

 
Цеглина ніби-то й проста:
Із глини випечений камінь.
Але погляньте на міста,
Котрі стоять уже віками.

Загадка начебто проста:
Не було б каменю-цеглини,
Стояли б села і міста –
Життєвий затишок людини?

Здається нам – пустяк, дрібниця!
А як немає, то шкодуєш...
Одна цеглина – одиниця.
Та що без неї побудуєш?

Життя з клітин, немов з цеглинок,
В майбутнє дивиться безкрає.
Збагни цю істину, людино:
Із мікро макро виростає!


Рецензии