У народа тихо крадуть кажуть демократ я

З підприємства держмайна
В Україні квітнуть,
Самі гроші до руки
Марнотратам липнуть.
Як в країні було туго
Все занепадало,
Всим відпустки подарили
Це життя підняло .
В день робили сторожа,
Бугалтер , директор,
Комірник та робітник
В ніч світив прожектор.
В темінь сторож виповзає,
За день одіспався,
І ліхтар йому світив
За що б він узявся.
Брали ще помічника
- Гавкав робітник –
- Ось і впали прибиля-
Пихтів комірник.
Та завив бугалтер миттю,
Від директора наказ
Вигнать треба цього Митю
Наче він украв той раз.
Хтось побачив, хтось придумав,
Зразу скоротили штат
І митько у кадрах слухав
Прощавай наш рідний брат.
Фірма ненька процвітала
 Кожен місяць прибиля, Наперед не забігала
У зарплату фінделя.
Комірник собі украде,
Бугалтерія - бере
За директора помовчим
Робітник ще місяць жде.
Ще нічний директор Вася
Що і як ніхто не зна,
Але він пильнує добре
І за всих усе він зна.
Откриває, замикає,
Як попросять ще й піддасть,
І за це йому від серця
Хтось , хоть трошечки а дасть.
Так жили собі тихенько
Але час майнув як мить
Дунув вітерець свіженький
Стару владу стали крить.
Революція як з неба
Полякались , молять, ждуть,
Хай часи страшні як хмари
Пролетять і нас минуть.
Людям все наобіцяли,
Душать , жмуть хабарників,
Вдруге людям волю дали
Працю серед бур”янів .
Створюють місця робочі,
Ось і фірма наша вмить
Підпрягається що мочі
Під старих почала рить .
Зразу десять гарних місць
Людям фірма подарила,
І усю рідню зненацько
Наче крилами зігріла.
В бугалтерію аж троє
І цього сюди замало,
До директора пятьох
Є і цим тепер на сало.
Одного комірнику
Хай йому допомагає,
Майстра - це робітнику
Хай тепер не зволікає.
Фірма сили набирає
Робітник коняга,
Всим пятнадцать висточає
 Тяне чолов”яга.
Ось уже в новинах кажуть
Наче ліпше жити,
Мясо в польщі уже ріжуть
Гонять руки мити.
Вся країна як побігла
А воду прикрили
Те мясце не завезли
 Руки ж не помили.
Та за цукор щось бельмочуть
Життя як цукерка,
Знов Європа коні мочуть
На замкові дверця.
Так тепер і живемо
Слухаєм що брешуть,
Мабуть так і умремо
За кордоном стежуть.
Хтось руйнує з отдаля
В нас немає клепки
УКРАЇНЦЯМ голова
…….Щоб тягати кепки.
А майно потроху тане
Владу не турбує,
Бо воно в кішені мабуть
З часом все задує.
Та хотів би я панам
Підказати , хватить
Шію зломите синам
Треба з людьми ладить


Рецензии