Дороги детства

 ШЛЯХИ ДИТИНСТВА

Лежать минулого шляхи
В моєму серці, як на карті.
Їх кілометри й порохи
Були дитячих ніжок варті.

Зорять в душевній глибині
Найперші радісні стежини.
Вони відкрили світ мені
Очима мрійної дитини.

Вони мене манили вдаль,
Йшли вперто босими ногами.
Була й у них якась печаль,
Навита вічними дощами.

Була у них і височінь,
Що йшла корінням в небо чисте.
Була і тайна поколінь –
Легенда предків промениста.

Але з найперших всіх доріг
Лише одна - любов й тривога.
Весь вік в душі її беріг –
Дорогу отчого порога.

Вона мені усе життя
Барвінком стелиться зеленим.
Свята дорога вороття –
Одна-однісінька у мене...


Рецензии