Опоздалый отлёт

 ЗАПІЗНІЛИЙ ВІДЛІТ

Зима. Сніги. Йде лютий в гості.
Морозить все – що є снаги.
Дивлюсь: качки у високості
Летять, виписують круги.

Холодний вітер дує сміло,
Лежить земля, немов папір.
І дивно: що оце зуміло
Тримати птахів до цих пір?!

Довкіл – ні їжі, ні водиці,
А до загибелі – лиш крок...
В душі щось зойкнуло: „Ой, птиці,
Замерзли ж річка і ставок!”

А серце крикнуло: „Сідайте,
Я дам вам з радістю зерна...”
Лиш посвист крил, як знак: „Прощайте,
Немає часу в нас, нема!”


Рецензии