Граки

Вони у полі від світанку –
Як агрономи – на ріллі,
Крокуючи безперестанку
По щойно зораній землі...

У чорних фраках, як маестро,
Постава горда, певен рух...
Ідуть поважно метр за метром,
Ретельно дивляться навкруг.

Немов комісія з району,
Приймають оранку як слід.
Розсипались по всьому гону,
Усі – за трактором услід.

А день весняний та погожий.
І сонце світить залюбки...
Такий чудовий світ цей божий,
І ці настирливі граки.


Рецензии