Правда и кривда

ПРАВДА І КРИВДА

Андрію Дмитровичу Сахарову

Ти – правди син, талант, душа народу,
Ти знав і бачив: все було не так…
За слово чесне втратив ти свободу,
Одним ти другом був, а для других – дивак.

Чому у нас завжди не люблять правди?
Вже сплять Висоцький, і Тальков, і ти.
Невже раби одвічні лжі і кривди
Не можуть всі неправди обійти!

Ти не стерпів образ і потурання,
Хоч вірив ревно в світ і в правоту.
Нема й не буде вбивцям оправдання,
Що душать злісно істину святу.

Зробив що зміг. Навколо тебе – тиша.
А наверху – і диспути, і бій…
Лиш вітер верховіттями колише
І жінка схлипує: “Андрію ж мій, Андрій!”


Рецензии