Прагнення серця

О музи, вас благаю дати
Натхнення й сил, щоб змалювати
Словами образ Кобзаря...
Всього життя, мабуть, не хватись
Достойні барви підібрати
До мудрості такої мови.
У чім її святі основи?
Напевне, треба сто життів,
Щоб віднайти зерно стосиле
Сяйних й вагомих почуттів,
Що в Кобзарі незгасно жили,
Завжди вели й ведуть народ...
В житті найбільшу з нагород
Мені віддайте, славні музи,
Щоб я знайшов палкі слова,
Щоб пісня розцвіла жива,
Бо щирим серцем прагну дуже
Створити образ Кобзаря...


Рецензии