Серце

Не бійся, Серце бідолашне,
як в клітку кинутий звірок.
До Нас гряде Безсмертя Наше
В алмазних віхолах зірок.

Безсмертя зайде в Нашу Пустку,
освятить речі, що тут є.
Всього на два удари пульсу
воно від Смерті відстає.

Густиме сніг по перехрестю,
чи серпень пастиме гусей,
одначе з гідністю та честю
зустрінем названих гостей.

Ти, Серце, підеш у відпустку,
а я зостанусь тайкома.
Якби ще два удари пульсу
Було в запасі... так нема

 28.03.1995


Рецензии