После длительной разлуки

ПІСЛЯ ДОВГОЇ РОЗЛУКИ

Йду за село, де пахнуть луки,
Де плачуть верби край ріки.
Де після довгої розлуки
Юнацькі бачаться роки.

Струмить джерельце життєдайне,
Сховавшись в тіні ясенів.
Тут босоніж дитинство давнє
Біжить галопом щедрих днів.

І аж тепер в мені спинилось
На тому ж місці, як тоді...
Було джерельце і – лишилось,
Та збігли роки молоді.

І ясени старими стали,
Мій вік добавили у свій.
Веселі згадки про забави
Зринають в пам’яті моїй.

Стекло життя звідсіль далеко,
Додому ж мало приїздив.
І б’ється серце, мов лелека, –
Своїй землі я завинив!


Рецензии