Думы хлебороба

ХЛІБОРОБСЬКІ ДУМИ

Цвітуть акації у травні,
Земля заждалася дощів.
А в хлібороба думи давні,
Турботи віщі й поготів...

Безхмарне небо над ланами,
Сховатись ніде від жари...
На фоні неба панорами
Сухі висвистують вітри.

Ще мить – і щезне до світанку
Гаряче сонце у світах...
Та не спаде жара до ранку.
А хліб водиці прагне – страх!

Той біль катує хлібодара,
Душа за все його болить...
Жевріє мрія як примара:
Що ось, нарешті, задощить.

Жарінь не сходить. Ні краплини
Нема на землю серед діб...
Щемить душа за все в людини,
Але найбільше – це за хліб.


Рецензии
И эти вроде поняла. Даже интересно, честное слово. С удовольствием почитала.

Любовь П   14.05.2007 21:24     Заявить о нарушении
Хлебушек всем нужен! Спасибо, Любовь, за внимание к моему творчеству и
тёплый отзыв. Вам желаю - хлеба, солнца и здоровья! Остальное приложится.)))

Владимир Бояновский   14.05.2007 21:40   Заявить о нарушении