Элегия

 ЕЛЕГІЯ

У Збруч* попадали зорі...
Попадали зорі у Збруч.
На голім небеснім просторі –
Пітьма в дивнім мареві круч.

Несе течія щедру нічку
В світання, далеке іще...
А місяць утримує свічку,
Що сяйвом холодним пече.

Спливає над краєм мовчання
Мінорне, чарівне, святе...
Вже й виплила зірочка рання
І світові каже про те.

Відпустить ріка під світанок,
Аби не порушить закон,
Коханих своїх полонянок,
Що звечора здались в полон.

*Збруч - річка між Тернопільською
 та Хмельницькими областями.


Рецензии