Час верш на беларускай мове

Час хутка ляціць, не паспееш за ім,
Ён хітры, страчай яго з розумам.
Альбо ганарышся учынкам сваім,
Альбо чырванееш ад сораму.

Не, не магчыма уцячы ад яго:
Дакладна свае таямніцы хавае.
“Ці што ты паспеу зрабіць за жыццё?” –
Ніколі цябе не спытае.

Твой сябр, бо магчымасць даруе табе,
І вораг, бо маладосць крадзе,
Памылка нам орага каштуе,
Нібыта даніна уладзе.

Ці справядліва ашукваць так,
Адбіраючы шчасця імгненні?
Тады, прагавіты скрага-мастак,
Мне узлёты пакінь, не падзенні.


Рецензии