Закалыхай мяне, маленькую...

* * *


…Закалыхай мяне, маленькую,
Тваёй спрадвечнай калыханкаю,
І буду праз калыску млечную
Сачыць за светлаю заранкаю.


Закалыхай мяне, убогую,
Хусцінкай ахіні мурожнаю, -
І ўзыдзе гай па-над дарогаю,
І жытам зарунеюць пожні.


Закалыхай мяне, зблукалую –
Азябла я, няма ні свечачкі.
Ды толькі лісце, з дрэў апалае,
Ды толькі сьцюжа, змрок ды вецер.


Рецензии