Не сумуй, маё сэрца...

+

Не сумуй,
 маё сэрца,
Па даверлівых словах –
Адлятуць,
 нібы з дрэваў,
Ды народзяцца
 зноў яны…


Не трымці,
 маё сэрца,
І надзеі не прагні.
Калыханка
 і скерца –
Твой масток
 цераз багну.


Не чакай,
 маё сэрца,
Шкадавання, спатолі.
За жыццём,
 па-за смерцю
Стрэне
 іншая доля.


Там,
 у палацы ўрачыстым,
За бялюткім абрусам –
Людзі
 з душамі чыстымі
(Я за іх памалюся) –


Усе блізкія,
 родныя,
Паяднаны любоўю…


…Тры крыжы…
Месца Лобнае…
Цвік
 з Хрыстоваю кроўю…


Рецензии