De vreemde man

Wanneer licht en schaduw verdwijnen
en Nacht de sterren aansteekt,
grijpt hij met inspiratie naar de pen.
Het diepe vuur in zijn ogen toont
dat hij in een spannend proces
van schepping van een gedicht
verzonken is.
Hij vindt genoegen in
het schrijven van gedichten.

Mensen vinden hem raar:

- hij is een man van weinig woorden,
en meestal loopt hij met het hoofd in de wolken;
- hij houdt niet van oppervlakkige praatjes en van banale vragen;
- hij geeft geen verwachte en stereotiepe antwoorden;
- hij toont hen zijn echte gezicht, zonder een masker,
hen in verwarring brengend.

Hij geeft hen zijn gedichten te lezen,
daarna probeert hij hun harten
aan hun weerklank af te lezen -
af en toe moet hij door een masker kijken,
proberend naar hun echte gedachten te gissen.

Hij vindt de denk- en leefwijze
van veel mensen tamelijk raar,
.....de vreemde man ten voeten uit!



16 december 2005


Рецензии