Благовещение

- Днесь главизна нашего спасенья:
Разрешить род человечь вериг
Сниде на Тебе благоволенье, -
Пресвятей рече Архистратиг, -
- Сбудется писание пророков:
Наречешися Ты Пресвятая Мать.
Для спасенья мира от пороков
Ныне тщися Отроча' приять.
Мир Ти, избавление Адама.
Про'йдет Царь от чресл Твоих святых.
Радуйся, святыя манны стамно,
Жезле Ааронов процветый.
Благодатаная, Господь с Тобою!
Преблагословенна Ты в женах!
Аз благоговею пред Тобою.
Плод благословен Твой в ложеснах.
- Что сие есть таинство сего дне,
Убо Аз глаголы не пойму?
Жив Господь, и се, раба Господня,
Буди Ми по слову твоему.
И остави Ангел свято место;
Мы же вси взываем, внемли нам:
Мир Ти, Неневестная Невесто!
Радуйся, Святая Мариамь!


Рецензии
Конфутатис, красивое стихотворение.

Светлана Блоха   16.03.2008 16:42     Заявить о нарушении
На это произведение написано 8 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.