Навищо брат иде на брата?

 Розкрийте очі, Українці!
 Навіщо брат іде на брата?
 Не битись треба між собою,
 А міцно-міцно обійнятись!

 Україно - нене наша рідна,
 Що з тобою люди наробили?
 Б'єшся у кровавих судорогах,
 Наче відірвали тобі крила.

 Рідна наша , вільна Україна!
 Тебе милу знов заполонили.
 Не монголи там якісь, татари,
 А сини твої, та доньки милі.

 Гнобителі чужі стільки віків,
 Країну нашу не могли здолати,
 А зараз, влади тої жаждучи,
 Самі готові неньку розірвати.
 
 Розривають тебе по шматочках,
 Кожен мріє більший шмат урвати,
 Та не розуміють, що вбивають...
 Бо не може жити плоть розтята!

 Хіба ви брата будете вбивати,
 Лише тому, що мислить він інакше,
 Любити неньку гірше, або краще,
 Якою мовою буде співати?

 Ми нація співуча, працьовита,
 Сади свої квітучі загубили.
 Земля така родюча - скільки жита
 Колись в полях діди наші ростили.

 А зараз - знов пани і жебраки,
 І наче повертаються роки...
 Один весь ходить в золотім намисті,
 Другий не знає, що йому поїсти.

 Згадайте шепіт ніжний рідних трав,
 Спів солов'я в своїм садку згадайте,
 Візьміться міцно за руки усі,
 І дружньо в голос пісню заспівайте.

 Нехай цей голос в унісон,
 З серцями нашими зільеться,
 Страхіття стане - наче сон,
 Народ слізьми не обільється.

 Розкрийте очі, Українці!
 Навіщо брат іде на брата???
 Не битись треба між собою,
 А міцно-міцно обійнятись!
 


Рецензии
Дуже непоганий вірш!
З повагою, білоруська дівчина Настя.

Анастасия Станкевич   27.04.2008 15:48     Заявить о нарушении
Нажаль, лише непоганий. Але дякую за відгук, Насте.
З Украінським теплом

Светлана Бутенко   27.04.2008 16:11   Заявить о нарушении
На это произведение написано 9 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.