Czekam na Ciebie! Dla Maszenki i Maylenki

Grudniowej nocy chlodny ocean
Rozsiewa cuda swe, by schowac tuz o swicie.
Uwierze dzis, ze Wszechswiat stworzyl Pan,
Jak we mnie to malenkie Nowe Zycie.

Przykrywa snieg zmarznietych sosien pnie.
Jak oceanu, szczescia mi nie zmierzyc,
Jedno pytanie wciaz nurtuje mnie:
Jak dlugo moglam tak bez Ciebie przezyc?!

Jest niebo pelne jasnych lsniacych gwiazd,
Czar dziwnej nocy wsrod galaktyk plynie,
W poufnej ciszy szepcze gwiezdny wiatr
Twe tajemnicze najpiekniejsze imie.

Nadchodzi marzec, ziemia k sloncu lgnie,
Uwolnil lod malenka gorska rzeke.
Twoj usmiech widze w kazdym slodkim snie,
I niecierpliwie tak na Ciebie czekam.

 Grudzien 2005


Рецензии