на День народження

З чого почати привітання?
В які слова вдягнуть думки?
Постало нелегке питання –
Прислухався то ж до руки.
Відкинув марні зволіканні
І мозку наказав: зажди,
Поменше заважай втручанням –
Уяві волю дай, пусти.
Не треба всім набридлих штампів,
Побільше гумору, прикрас –
Чи краще обійтись без жартів,
Без красномовних пишних фраз?...
Замріявся, рука ж писала:
Бажаю щастя і чудес,
Здоров’я, радості чимало,
Підтримки зоряних небес;
Терпіння, сили сил духовних;
Щоб, не спиняючись, жило
Бурхливе, щедре, плодотворне,
В душі, натхнення джерело;
Здійснення мрій, що того варті,
Кохання, чистого як сніг,
Який на місячному святі
Красою блиску переміг.
Бажаю легкості в дорозі,
Якою вдалечінь йдемо,
Щоб подолати була в змозі
Бар’єри всі до одного;
І бути кращою як завжди,
Квітковий квітень представлять,
Яскраво, ясно, неосяжно
У нескінченності сяять!
 
 Квітень 2004р.


Рецензии