залишилася мен одна забава...

І залишилася мені одна забава...
С. О. Єсенін

І залишилася мені одна забава:
До рота пальці – та веселий свист.
Пройшла про мене дурна та слава,
Що я нахабний скандаліст.

І втрата ця смішна, забавна!
Таких багато у житті.
Лиш про одне в житті мені все ж жалко
Не вірив в Бога я, не вірю і тепер.

Золоті ті далекії далі!
Все спалює морок життя.
І я грубив, влаштовував скандали
Лишень, щоб зберегти буття.

Поета дар – співати і кохати,
На ньому року та печать.
Хотів я жабу та троянду
На світі нашім повінчать.

Нехай не збулися ці мрії
І помисли мої рожевих днів,
Коли чорти в душі сиділи,
Були і ангели десь в ній.

Нехай за всю цю муть веселу,
Що я за нею скоро вже піду,
Я вас прошу, ви друзі милі,
Зробіть все так, як я прошу:

За всі гріхи мої тяжкії,
За те, що я не вірив в благодать
Ви покладіть мене в сорочці милій
Десь під іконою вмирать.


Рецензии