Руськая речь

(вольныя краесогласия)


Како бысть на Руси Слово Правды...
И не имут Его на Руси.
Разделися на ся ея грады,
Разыдошася вси на пути.

Како бысть на Руси Красно Солнце,
Всем сияша, дающе тепло.
Бысть иконою всяко оконце...
Ныне тучами заволокло.

Како бысть на Руси Воля Вольныя,
Нам от Пращуров Вещих дана...
Днесь, окрыл, от поганых неволя -
- полонянкой родна сторона.

Восхотех вопросить аз - доколе же
На полатях сидеть нам, доколь?
Не бываху такого николиже -
- обуя чтоб саму себя соль...


(13 января 2007 г.)


Рецензии