Пустого слова вихлюпнутий хмiль

Пустого слова вихлюпнутий хміль…
Де нам ховатись од лихого ока?
Поміж трамвайних дзенькотливих миль,
де, мов зайча, стриба чиясь морока.
Із перепрілих од дощів вітань,
де все ще «вчора» б’ється в сьогоденні,
ми всі такі приречено буденні,
коли надходить час для запитань.
І дзенькіт звичний, — він нічийний все ж, —
впаде у морок непомітним звіром.
В пустому слові зазимки найперш,
а потім те, у що навмисна віра.


Рецензии