Бабусi Оленi Андрiянiвнi

* * *
 Бабусі Олені Андріянiвні,
 на 19.04.2002

Переплавляє вже Алхімік Вищий
свинець, що гнітив небо над тобою
і в серці тягарем сидів,
На золотого сонячного сяйва
легенький дотик ,-
 все твоє багатство.
А хворобливе тіло,
що знало стільки горя і трудів,
нарешті відпочине. Вперше.
І сльоз чистіші перли
дощем проллються
над паростям твоїм.
І зійде рід твій дружньо й рясно.
Хто ж нині буде порати його?
Моли за нас,
 хай зглянеться Господь
на твої зерна,
 й сонечка пошле й нам.

А ми зустрінемось
 вже, може, скоро:
бо не мине ще й сорок днів,
 як в правнуці своїй воскреснеш.

І знімеш чорнеє прокляття,
 що свинцем
 прогнуло небо
 над нашим родом...
22.04.2002


Рецензии
Оксана, спасибо за стихи, полные любви и горечи!
Рада знакомству.

С теплом,

Лена Шварцман-Нелидова   13.03.2007 00:23     Заявить о нарушении
Леночка, Вам спасибо - за ваше "Покрывало". Я просто обмерла, когда его прочла.

Оксана Дориченко   22.03.2007 01:58   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.