Вiйна i мир

Мені наснилась дивна дивина,
Що світ наш переповнився любов`ю,
І пінний хміль жертовного вина,
Ніколи не мішатиметься з кров`ю.
Й гарматний грім по світу не луна.

Та я прокинувся в смутній турботі –
В моїй країні зараз йде війна,
І я із кожним, і на кожнім боці –

І там, і там моїх братів уб'ють.
І там, і там мої брати вбивають.
Там вояки спирт у воді мішають
І разом з кров`ю за загиблих п'ють.

Ростуть там діти мудрі і страшні,
Що слухають гарматні колискові –
Вони вже не побачать сни казкові
Про світ, в якому б не було війни.


Рецензии