Г1иллакх

 
АДАМ ХИЛЧИ Г1ИЛЛАКХ ДОЦУШ,
ВАХА ЙИШ ЯЦ КХЕРАМ БОЦУШ.
Г1ИЛЛАКХ ДОЦУ АДАМ ШИРЛО,
ГЕРГАРЛОНАШ НЕХАН ХЕРЛО
ЙОЙЪУ НЕХАН ДЕГА ЙОВХО,
ХУЬЛУ ДАИМ НЕХАН ДОВХО.
СТЕНАХ НАХАН Г1ИЛЛАКХ ДОЛУ,
СТЕНАХ НАХА Г1ИЛЛАКХ ОЛУ?!
Г1ИЛЛАКХ ДУ Х1АР, ЦХЬАННЕХ АЬЛЛА,
КХАЧАМЦ ЖОПЪ ДАЛА СТАГ ЦА ВАЬЛЛА.
К1ОРГЕРА МАЬ1НА ШЕЦА ДОЛАШ,
ШЕЛЛА АТТА Х1УММАЪ ДОЦУШ,
МАССЕР ЛИЭЛДАН ХЬУЬНАР ДОЦАШ,
ШАТАЙП АДМИЙН БЕРКАТ ДУ.
АДМИЙН КИЙРАРЧ ДЕГА ЙОВХОХ,
ГОВЗАЧ КУЬЙГИН ДИКЧУ БАЛХАХ,
ХЬУЬНАР ДОЛЧУ ДИКЧУ АДМАХ, -
- Г1ИЛЛАКХ ДУ ИЗА, НАХА ОЛУ!
Г1ИЛЛАКХ ДУ ИЗА:- ЛЕЛА ХААР,
НАХАЦ ТАРЛУШ ВАХА ЛААР.
АДМАШ ДЕЗАР, МАШАР БЕЗАР,
КЕГИЙ БЕРАШ ДУКХА ДЕЗАР.
Г1ИЛЛАКХ ДУ ИЗА АДАМИЙН,
ВАХА ХИАНЕХЬ, КХУ ДУЬНЕНАХЬ,
ШЕ Ц1АРЦ НАХАН ДИК ДИТИН!
--------------------------------------

1987г. апрель


Рецензии