Дуьне ду хьо, дала делла

ДУЬНЕ ДУ ХЬО, ДАЛА ДЕЛЛА,
ЗАМА ЙУ ХЬА, ВЕХАШ ХЬО.
ДУЬНЕН НЕКЪАШ ХЬУНА ДЕЛЛА,
УЬШ СХЬАЛОЬХАШ ЛИЕЛА ХЬО.
ДАЛЛА ДЕЛЛАРГ ХЬУНА, - ЦХЬАЪ ДУ.
1АХЬА ДУЬЙЦАРГ, - ШОЛГ1А ДУ.
АММА, ЛИЕЛОШ 1АХЬ Д1АКХОЬХЬУ,
ДАННЕ ДОЦУРГ, - КХОЗЛАХ ДУ.
МАРЖА ДУЬНЕ, Х1АЙТТА ЗАМА,
ШУЬЦА ТАХНА ВЕХАШ ВУ.
АСС Д1АОХУ, ДАХАР – ЛАТТА,
Т1ИЕРА ДЕЛА И ГУШ ВУ.
ДИКА, ВУО А, ГИНА МОЬТТУШ,
ЙАХНА ЙЕЛИ, - ТКЪЕ ИТТ ШО!
АММА, ХЬУНА ГИНАРГ, - МОТТАРШ,
ИЗА КХИЕТО, ВАХЬАЦ ХЬО!
АЛЛАХ1 ВУ-КХА, ДЕРРИГ ДЕЛЛАРГ,
АЛЛАХ1 ВУ-КХА, ЗУЬЙША ХЬО.
ХЬАЙНА ДЕЛЛАРГ, КХИЕТОШ ЛАЦА,
БАЛЕХЬ 1ЕМА, АДАМ, ХЬО.
БАЛА БЕЪЧА, ДОХКО ВОЛИЙ,
ВЕЗЧУ ДАЛНА ХЬАСТАЛО.
ХЬАЙНА ДЕЗНАРГ, ДАЛА ДЕЛЧА,
ПАРГ1АТ ВОЛИЙ, ВИЦ А ЛО.
МАРЖА ЙА1 – КХА, МАЬЛХА ДУЬНЕ,
ИШТА ДАХАР КЪИЛАХЬ ДУ.
АДАМ КХИЕТАШ 1АМАЛ ЙИЧА,
ШЕННА МЕЛЕХЬ ХИРА ДУ.
Х1АЙ СА ДЕЛА, - АЛЛАХ1, ХЬУНА,
ХАСТАМ БУ-КХА, БОХУ АСС.
ИРСЕ ДАХАР СУНА ДЕЛЛА,
ПАРГ1АТ ДОХУ СИНОШ АСС.
АЙСА ЯЬКХНАРГ, ЗАМА ЙУЙЛА
СУНА ХУАР Т1АККХА ДУ.
НАГАХЬ ИЗА ХАЛО КХАЧАХЬ,
ХЬУНА ХАСТАМ ЙУХАЪ БУ!
--------------------------
«15.09.2002»


Рецензии