Отиде си!

Отиде си!
На леля Катя с обич!


Отиде си!
Изгасна бавно-
като тлееща свещичка!
Запази гордостта си,
благородството и
добротата-
до последно!!!
Не каза нито дума,
не осъди,
нито прокле
Жестоката Съдба!

Обикнах те
преди да те познавам!
Почувствах силата
на твоето сърце
и необятността
на твоята душа прекрасна!
Малцина
биха се държали
тъй достойно
и по мъжки
като теб в беда!

Ти даде пример
на всички нас,
които те обичаме,
как да понесем
несгодите
и трудностите
в нашите Съдби!

Отиде си!

И тъй е пусто,
празно във душата!
А ми се иска
пак да те прегърна
и да ти кажа
колко те обичам,
скъпа моя лельо Катя!

17.12.2006г.
София, България


Рецензии