Минав двадцятий

***
Я видихаю вітер в твої скроні
Лікуй мене сгрібаючи у жмені
Мое волосся
І вірші солоні
Закохані з диагнозом блаженні
Шукаючі в обличчах перехожих
Лиш привидів майбутнього безсмертя
І я сміюсь пластмассово і дивно,
На срібних манекенів у вітринах.
Як бігуни застиглих перед стартом…

Мій світ можна запхати у бюстгалтер.
А я ще хочу ковзани і сина..

***
Минав двадцятий
Пьяно й несито
Солома всюди
Куди мені впасти
Морфеми на друзки трощили голови
Представникам поетичної касти.
То що залишити тобі і заповіт?
Зостанусь живим,
Не гірше
Горлянка суха мов пустеля Гобі.
Ранок, пишу тобі вірші.

***
Під захистом готичного собору
Плітки про фрейлін й хист до мезальянсів
Біс лізе до ребра поважних графів
Шановне панство топиться у пляшці.
Так пристрасть, що залежить від погоди
Білизни й вентилятора у барі.
Ти й досі ще закоханий в Гоморру
А джин поважно нудиться у тарі


Рецензии