Евшан-зилля

Да луче есть в своей земли костью лечи
инели на чуже славне быти
 Лiтопис по Iпатському списку

Краще в рiднiм краю милiм
Полягти кiстьми, сконати,
Нiж в землi чужiй, ворожiй
В славi й шанi пробувати.

Де ж того євшану взяти,
Того зiлля-привороту,
Що на певний шлях направить, —
Шлях у край свiй повороту?!

 Микола Вороний



Краще в рідній Україні
Полягти кістьми в землі,
Ніж у славі на чужИні
Жити добре, як пани.

Степ широкий, сиві гори -
Рідний край. Моя країна.
Найдорожче в світі - воля.
Найрідніше - Батьківщина.

Не цурайтесь свої неньки.
Нам її не обирати.
Бережіть любов в серденьку,
Щоб не вийшло сумувати.

Та якшо ви у дорозі
Ненароком заблукали.
І іти уже невзмозі,
І ніде вас не чекають.

Випийте євшану-зілля -
Пам'ять знову повернеться.
Краю рідного привілля
Вам у серці одізветься.

Там усе - річки, ліси,
Небо синє і безкрає.
Погляд важко відвести
Від краси такого краю.

Краще в рідній Україні
Полягти кістьми в землі,
Ніж у славі на чужИні
Жити добре, як пани.


Рецензии
Как жаль, что я не знаю украинского!

Но как прекрасно звучит!

Афоризмотолог   18.03.2007 23:52     Заявить о нарушении
Иногда не обязательно знать язык, чтобы понимать...

Да и если захотеть - можно выучить)))))

Спасибо тебе!!!!!

Инна Николаевна   19.03.2007 17:00   Заявить о нарушении