Waar is je thuis?

Weet je hoe het voelt,
wanneer het rotsblok
zwaar op je hart ligt,
wanneer je je gevoelens
de vrije loop laat met tranen
en een zucht?

Je hebt je teruggetrokken
zodat niemand
je betraande ogen kan zien,
niemand kan merken
dat je uitgeput en zwak bent.

Het leed te overwinnen
is precies hetzelfde
als de zee over te zwemmen,
de woestijn over te trekken.

Weet je wat leed is,
wanneer je geen uitweg ziet?!
Een jaar.....drie jaar.....vijf jaar.
Er is geen uitweg!
Je wilt wel
op de grond gaan liggen
en met je vuisten
op de vloer slaan.

En wat,
als er geen eigen vloer is,
geen eigen muren,
geen eigen dak?!

Wat, als je thuis
geen vertrouwde kenmerken hebt:
geen vertrouwde deuren en ramen,
geen vertrouwde huiselijke haard ?!

Weet een levende dakloze ziel
waar zijn thuis is?


15 november 2005


Рецензии