Herinneringsbeeld-3

Ik zag een droom:

De troebele waterstroom,
snel, diep en grenzeloos,
spoelt alles en iedereen
weg van het aardoppervlak
met verschrikkelijke kracht
naar de zwarte afgrond.

Ik doe mijn uiterste best
om mij drijvend te houden,
terwijl dat vuile,
verschrikkelijke gedrocht
de zwakste mensen
opzuigt de diepte in.

Ik ben door de stroom
verder meegevoerd
in razende vaart naar die,
ontstellende afgrond;
de uitzinnige angst
doet het bloed stollen
en verlamt mijn lichaam.

Door de grenzeloze wanhoop
raak ik uitgeput en op hetzelfde ogenblik,
in de greep van de razende stroom,
val ik snel in de diepe duisternis..............
en...opeens vind ik mij op het met ijs
bedekte oceaanoppervlak.
Ik kijk om mij heen.
Alles rondom mij is wit van het ijs
en er is een doodse stilte...

De realiteit:

Onze asielaanvraag is afgewezen.
Wij, met ons kind,
staan op straat, dakloos.

In de greep van grenzeloze wanhoop
vallen wij snel
in de diepe duisternis van een depressie.

22 oktober 2005


Рецензии