Вона була принцеса...

Вона була принцеса,
В губернськім місті М.,
Вона чекала принца,
Що примчить баским конем,
І вірила тій казці,
Що, як сотні літ назад,
Візьме її жоною,
Той принц у стольний град.

 І не в тому річ,
 Що прийшла зима,
 Просто знову ніч,
 А вона сама.

А женихів хватало,
В губернськім місті М.,
Та свататись охочих
Все менше з кожним днем,
Вона перебирала,
А роки бігли-йшли,
І до її хатини
Дороги заросли.

 І не в тому річ,
 Що вона сама,
 Лиш би тепла піч,
 І не страшна зима.

Та якось дід старенький
Напитися води
Зайшов і залишився
У неї назавжди.
І разом доживали
Відпущений їм вік,
І, кажуть, поховали їх
В один і той же рік.

 І не в тому річ,
 Що люди гомонять,
 Просто біч-о-біч
 Їх хрести стоять.

Вона була принцеса...


Рецензии