Зазiрнуць мiмаходам у вочы каханню

Зазірнуць мімаходам у вочы каханню
На сутоке сучаснасці дзвюх ручаін.
Ды спужацца даверу у гэта спатканне.
Апынуцца за межамі розных краін.
Адысці на старонкі ад дзвюх розных казак.
Размінуцца, як цені ад леташніх слоў.
Ды застацца разрознена, быццам прадказан
Наш даўно пазабыты вяснянкавы сон.
Дык, як ветразь, шукай у глянцы воднай стыхіі
Шолах золак ды іх аксаміцісты свет.
Цудаў дзікіх, з табой што калісь нарабілі,
Як і шэпта пачуццяў, сёння быццам і нет.


Рецензии