Беларусь мая Лiтва

Беларусь – мая Лiтва,
 Боль, душа, маё каханне!
 Пульс стагоддзяу я спауна
 Адчуваю з замiраннем.

 Мiрскi замак i царква,
 Што Каложаю завецца –
 Гэта спадчына мая,
 Мне ад продкау застаецца.

 Край блакiтны, край азёр.
 Браслау,Нарач,сiвы Нёман,
 Томны Свiцязь у свеце гор –
 Навагрудскi панскi гонар!

 Белы бусел, як анёл,
 Над палеткамi кружыцца,
 Заклiкае мой народ
 Родным краем ганарыцца.


Рецензии
прекрасное стихотворение и мне как укараинцу вполне понятное.
Благословений в жизни и творчестве!

Бимот   23.08.2006 14:38     Заявить о нарушении