Dank u wel

Wij hadden al een lange weg gegaan.
Toen vonden wij een noodonderkomen in Lhee,
tegenover uw woning. Alleen...
de tijd van ons verblijf was niet zo lang.

Het onderdak werd in de winter afgewezen.
Het was voor ons een hele sterke zenuwschok.
Ons wankel zielenevenwicht vervloog als rook,
toen ons de deur werd gewezen.

Opeens, Nely, kwam u er aan en wees
als een beschermengel met een vleugelslag
de weg naar een ander onderdak waarin wij vandaag
rustig verblijven zonder onze vroegere vrees.


7 november 2005


Рецензии