Op de afgesloten weg

Ik heb sterke vleugels
om te vliegen in de lucht.
Ik zou in de wolken willen leven,
maar ik heb
geen groen licht voor ee vlucht.
Ik ben nog steeds
met een zware zucht,
op de afgesloten weg gebleven.

De mensen met rechten
hebben altijd een vrije startbaan
om als een vogel
op te vliegen in de wolken,
maar, dat geldt niet voor iedereen:
sommigen hebben struisvogelvleugels,
anderen kruipen hun leven lang.

Ik heb sterke vleugels
en een vlammend hart,
maar...
de afgesloten weg
is mijn tegenwoordige lot.
Mijn vlammend hart
gaat bloed verliezen
door het jaren lange wachten
op het groene licht.


2 oktober 2005


Рецензии