Не випадковi

Ми не раптово, друже, виникли і зникли;
я вірю: не змарнуємо життя.
Воно для інших не взірець, не приклад.
Душа — не місце, знаю, для сміття.

Такі чудові — кожен сам для себе,
йдемо, не помічаючи слідів
таких, як ми, істот, у пекло, в небо,
полишивши коханих і братів.

Цікаві, різні, різнокольорові, —
однакові потому для землі.
Сторіччя війн, ненависті, любові —
лише хвилина, мить на цьому тлі.

Та не журися: ми — не випадкові,
на нас — бодай який та Божий знак;
і ми залишимось: у барвах, нотах, слові, —
ознаками, без будь-яких відзнак.

А хоч і з ними — це нас не зіпсує,
не змусить забувати, хто ми є.
Самодостатність, друже мій, тобі пасує,
а зайва самовпевненість — псує.

ніч, 15 травня 2006 р., м. Боярка Київської обл.


Рецензии
Очень красивое стихотворение... как сама Украина.

Ленжнэ   12.09.2009 12:59     Заявить о нарушении
Спасибо большое!

С ув.,

Алексей Костромин   12.09.2009 13:36   Заявить о нарушении